Jak na florbalový míček - můj první pokus
Potřebné ingredience
marcipán, dva stejné míčky stejné velikosti bez struktury na povrchu, kostice na ořezání nebo stolní nůž, cokoliv co máte doma a trpělivost ...alkohol na lepení
Postup přípravy
1) marcipán vyválet trošku silnější 3-5mm tak aby nebyl ani moc tenký ani moc silný a vypadal míček věrohodně.
2) vykrojit a vyříznout větší kolo (já řezala podle misky)
3) nějaký formovač na míček - nenašla jsem doma nic jiného než čínské koule jing a jang :-) - předem samozřejmě umyjeme a osušíme :-)
4) v dlani opatrně doformovat na "míček" tak aby se marcipán nepotrhal anebo neudělala další vrstva navíc..... až máme kuličku obalenou tak můžeme přebytek ořezat
5) ořezání kosticí asi v polovině - snažíme se rovně aby po vytvrdnutí a následném lepení šly půlky k sobě.
6) formičkou na trubičky jsem vydírkovala povrch....
takhle to uděláme s oběma částmi a máme dvě půlky a necháme zatvrdnout - 1-2 dny určitě...
♦ opatrně přes vzniklé otvory protlačíme "míček" ven a zůstane nám dutá půlka....Zkusíme zda nám poloviny k sobě jdou.
Pak jsem zapoměla fotit, tak se pokusím vysvětlit.
Ostrým malým nožíkem jsem zarovnala části míčku - které půjdou k sobě. Alkoholem (čistým slivovicí apod) jsem přilepila půlky k sobě...... opatrně dejte na podložku taky další min.1den ztuhnout....
Když mi půlky už držely u sebe a už to vypadalo jako florbalový míček tak jsem potřebovala zahladit stopu "sváru" která mi vznikla....
Rozválela jsem si marcipán na tenkého hada a přiložila ke sváru, opatrně jsem kosticí zahlazovala do ztracena. Tak si zamaskujete nerovnosti a taky ještě jakoby zafixujete ten spoj.
No a tradááá je hotovo.
Snad to někomu pomůže v dalším tvoření.
vykrojený větší obvod a očištěný míček který doma najdete :-)
opatrně jsem v dlani přitiskla marcipán na kuličku
vznikne nám takový měšec... důležité aby byl dobře udělaný tvar a nebyly nerovnosti
asi takhle
kosticí ořežeme v polovině a snažíme se aby řez byl hladký..... ať později nemusíme tolik zarovnávat
tak asi takhle a šup ještě jednou zopakujeme
tady s formičkou na trubičky - je to skvělý malý kulatý rozměr :-)
tady už hříbečci odpočívají a tvrdnou :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé